School begins at 9:00AM with supervision on the play yards beginning at 8:50AM. School staff are on duty to assist bussed students at 8:50AM and again at 3:30PM. Please note that there is no after school supervision for walking students. Bussed students enter and exit from the front of the school. Walking students enter and exit from the back of the school.
Cataraqui Woods runs on a Balancede Day schedule. Our day is divided into three 100 minute instructional bloocks that are separated by two 45 minute breaks. Each break is divided into a 20 minute Nutrition Break and a 25 minute Recess Break. Our daily schedule is:
9:00 - Entry Bell
9:00-10:40 - Instructional Period (100 min)
10:40-11:00 - Nutrition Break (20 min)
11:00-11:25 - Recess (25 min)
11:25-1:05 - Instructional Period (100 min)
1:05-1:25 - Nutrition Break (20 min)
1:25-1:50 - Recess (25 min)
1:50-3:30 - Instructional Period (100 min)
3:30 - Dismissal Bell
Hot Lunch Program
We run a hot lunch program which is on a six week cycle. Notices are sent home and must be pre-ordered. The money generated from this program is used to support student activities.